Casing Draaipaal (met groutinjectie)

De Casing Draaipaal is een volledig grond-verdringende stalen buispaal welke schroevend en eventueel met groutinjectie wordt geïnstalleerd. Het installatieproces van dit paalsysteem is trillingsvrij en geluidsarm. De Casing Draaipaal wordt opgebouwd uit op elkaar gelaste stalen buissegmenten waarvan het onderste segment is voorzien van een aangelaste schroefpunt. Door deze werkwijze kan worden gewerkt onder hoogtebeperking.

De Casing Draaipaal wordt vervaardigd door het in de grond schroeven van stalen buissegmenten waarvan het onderste segment is voorzien van een aangelaste schroefpunt. Het schroeven gebeurt met een boormotor die de buis vastklemt in een centrale doorvoer. Na het op diepte schroeven van een segment wordt het volgende segment opgelast. Indien dit voor het bereiken van het paalpuntniveau en of het gewenste draagvermogen noodzakelijk is, kan de Casing Draaipaal worden uitgevoerd met groutinjectie. Hiertoe wordt de paal voorzien van een schroefpunt met injectieopeningen en een centrale injectielans.

Afhankelijk van de gevraagde diameter van de Casing Draaipaal kan met verschillende machines worden gewerkt. Door het toepassen van groutinjectie is feitelijk iedere gewenste diepte te bereiken.

Meer technische informatie betreffende dit paalsysteem is te vinden in het productinformatieblad.