Casing Draaipalen met groutinjectie tot NAP -45 meter

Casing Draaipalen met groutinjectie tot NAP -45 meter

Opdrachtgever: De Moes / JP van Eesteren
Projectnaam: Casing Draaipalen met groutinjectie tot NAP -45 meter
Plaats: Amsterdam
Jaar uitvoering: 2011
Technieken: Casing Draaipaal (met groutinjectie)

De Waalpaal heeft op het Wester IJdok in Amsterdam  8 Casing Draaipalen ø457mm met groutinjectie geboord naar een diepte van 45 meter beneden NAP. Dit spectaculaire werk is uitgevoerd in opdracht van Moes Bouw.

Hierna hebben wij in dezelfde bouwput, in opdracht van  JP van Eesteren, nog 2  Casing Draaipalen ø457mm met groutinjectie geboord naar een diepte van 39,50 meter beneden NAP.

De boorpalen moeten hoge belastingen kunnen opnemen, zowel druk- als trek. Vooraf heeft ons bedrijfsbureau een grote rol gespeeld in  het maken van de juiste berekeningen en tekeningen, zodat voor een passende funderingsoplossing kon worden gekozen.

Met een telekraan is de boorstelling van De Waalpaal in de bouwput gehesen, waarbij de pompopstelling en de hulpkraan buiten de bouwput bleven. Vanwege de beperkte werkruimte en nabijgelegen constructies, mochten de palen niet of nauwelijks verlopen.

De boorpalen (type Casing Draaipaal met groutinjectie) vormen de fundering van enkele poeren die gebruikt gaan worden voor tijdelijke bouwkraanfundaties.