De Waal-Perspaal is een grondverdringend paalsysteem geschikt voor funderingsherstel of het leveren van aanvullend draagvermogen.

Het systeem kan zowel inpandig maar ook van buitenaf worden aangebracht (centrisch onder de funderingsbalk).

De Waal-Perspaal is een grondverdringend paalsysteem geschikt voor funderingsherstel of het leveren van aanvullend draagvermogen. Het systeem kan zowel inpandig maar ook van buitenaf worden aangebracht (centrisch onder de funderingsbalk).

Vooraf aan het aanbrengen van Waal-Perspalen worden inkassingen gemaakt in de bouwmuur boven de funderingssloof. In de inkassingen worden kernboringen gedaan tot onder de funderingssloof en wordt een persframe aangebracht. Vervolgens worden slanke buissegmenten met behulp van een vijzel door de funderingssloof heen naar de draagkrachtige zandlaag geperst. Bij het op diepte persen fungeert het gewicht van het metselwerk als contragewicht.

Het paaldraagvermogen dat met dit paalsysteem te realiseren is, is vergelijkbaar met dat van een houten paal. Het belangrijkste voordeel bij het toepassen van de Waal-Perspaal is dat er weinig ingrijpende aanpassingen aan het bestaande pand getroffen moeten worden om de koppeling met de nieuwe fundering mogelijk te maken.

Bekijk het productblad van de Waal-Pers-Paal.

Productblad Waal-Pers-Paal

Bekijk productblad

Bel voor informatie of mail voor een offerte

0299 - 40 34 51 aanvragen